040 - 12 14 90 // info@namu.nu
 

Om Namu

En unik smakupplevelse, där Korea möter Sverige.

Om restaurang Namu

Namu betyder träd på koreanska. Vårt Namu har rötterna i Korea men växer här, mitt i Malmö. Vi hämtar inspiration till våra smaker från det koreanska köket, men väljer gärna råvaror från vår närhet. Resultatet blir, enligt oss, ett väldigt spännande kök!

Vår kvällsmeny består av mellanrätter som man kan dela på runt bordet om man vill. Några av rätterna är skapta för 2.

I en äkta koreansk måltid äter man alltid ett antal små sidorätter. Dessa kallas banchan. Hos oss är banchan marinerade och picklade grönsaker samt kimchi. Detta gör matupplevelsen mer koreansk. Och så klart ris, som koreaner äter varje dag.

Vi har även en meny där vi bjuder på en smakresa till Korea. Där har vi valt ut några rätter som funkar speciellt bra tillsammans i en meny.

Missa inte våra egna matcocktails som är framtagna för att passa perfekt till maten!

Sagt om Namu

Namu bjuder på en unik upplevelse där du kommer tas på en resa från Skåne till Korea.

Vem vi är

Jennie Walldén
Grundare & ägare

Jennie driver restaurang Namu tillsammans med sin make Jonas sedan 2015. Hon är vinnare av Sveriges mästerkock (Masterchef) 2013, lagar mat i Kökets middag och Nyhetsmorgon på TV4 sedan 2014, och har skrivit böckerna Smaker i mitt hjärta och Asiatiska smaker : försvinnande gott och enkelt att laga.

Jonas Walldén
Grundare & ägare

Jonas driver restaurang Namu tillsammans med sin maka Jennie sedan starten 2015. Han kommer från många års internationell erfarenhet i telekombranschen, bl.a. med arbete som Produktchef på Ericsson och Försäljningschef på kinesiska Huawei. Jonas har en stor passion för företagande, älskar sport i olika former och har en sällsynt bra hand med dammsugaren.

André Nordström
Köksmästare

André Nordström kommer från Malmö och har samlat på sig internationella erfarenheter från bland annat Le Charlemagne i Frankrike och Kiin Kiin i Danmark. Han har varit köksmästare på Namu sedan starten 2015.

Marcus Larsson
Souschef

Marcus Larsson är en kock från Eslöv som bland annat har varit souschef på PM & vänner i Växjö innan han kom till Namu. Han har varit souschef på Namu sedan starten 2015, och har även en stor passion för sportfiske.

Caiza Sterner
Hovmästare

Caiza är hovmästare på Namu med många års erfarenhet i inom restaurangbranschen och har varit med sen starten på Namu. Hon älskar katter och är utbildad sommelier vid Gustibus.

Christopher Kirkwood
Barchef

Christopher Kirkwood har många års erfarenhet i restaurangbranschen som bartender och senaste åren som barchef. Han har varit barchef på Namu sedan starten 2015. Han är halvskotte och har en speciell relation till sitt Skottland som han gärna besöker så ofta som det går. Tre år av uppväxten spenderade Christopher i Singapore med familjen där passionen för asiatisk mat och dryck väcktes.

Där Korea möter Sverige

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. 
BOKA BORD